Szabadidő- sport Szakosztály

   Egyesületünk 2 éves működése óta jelen van a Szabadidő- Sport Szakosztály, mely korábban a TSE-ben  működött

Célunk  a szakosztály tagjainak egészségmegőrzése és javítása, fiatal és idősebb korosztálynál egyaránt. Figyelembe vesszük az érdeklődők fittségi, egészségi állapotukat és ennek megfelelően segítünk kiválasztani a számukra legideálisabb szabadidős sportolási tevékenységet


Csoportjaink

MOVEINI csoport                                                                    Óravezető: Füzesi Blanka 

 • A Previ Team Egyesület Szabadidő Sport Szakosztálya a legkisebbek (4-6 éves korig) részére mozgáslehetőséget biztosít Füzesi Blanka (egyesületünk konduktora) irányításával.
 • A játékos képességfejlesztő torna " MOVEINI " elsődleges célja a mozgás és a sport megszerettetése az egészséges életmódra nevelése játékos feladatokon keresztül, mely során fejlődik az egyensúlyérzék, tartás, mozgáskoordináció, testtudat, kézügyesség, továbbá a folyamatos munka során tovább fejlődik a több irányú figyelem, az emlékezet, sorrendiség, a ritmus - és tempó tartása- váltása, mind ezekkel elősegítve az iskola küszöbének állépését.
 • A mozgásfejlődés mellett a csoportos foglalkozás során a vizuális és auditív észlelésre, a térérzékelésre és a téri orientációra is hangsúlyt fektetünk.
 • Ezen kívül a csoport jó lehetőség a közösségi szabályok, a kommunikáció és a szociális interakciók gyakorlására is, hogyan kell türelmesen, együtt, egymást segítve dolgozni.

Tartás Pajtás                                                                       Óravezető: Füzesi Blanka 

A Tartás Pajtás- Szenzomotoros tartásjavító és mozgásfejlesztő óra. A torna elsődleges célja, hogy támogassa az egészséges mozgásfejlődést és megelőzze a degeneratív mozgásszervi problémák kialakulását. Az alkalmak során nagy hangsúlyt fektetek a:- megfelelő mozgásminta kialakítására- testtartásjavításra- lábboltozat helyes kialakítására és erősítésére- taktilis érzékelés fejlesztésére- helyes légzés kialakítására. Egy alapvetően mozgáshiányos, egyoldalú és repetitív terhelésekkel teli világban élünk. Az SZTM segít hosszútávon megőrizni a gyermek testi-lelki jóllétét. Mindezt élvezetes, örömteli játékos feladatok és személyre szabott, izgalmas gyakorlatok segítségével.

FOREVER YOUNG -Senior csoport                                    Óravezető: Bóta Ili 

 •  A PreviTeam Egyesület nyitott rendszerben működik, ennek értelmében lehetőséget biztosítunk bármely törökbálinti nyugdíjasnak, akik szeretnének mozogni, egy szuper csapathoz tartozni, hogy csatlakozzon tagjaink közé.
 • 6 éves fennállásunk óta örömünkre szolgál, hogy sokan kihasználják ezt a mozgáslehetőséget és rendszeresen látogatják óráinkat A Szépkorú csoporttal rendszeresen tartunk projekt napokat megemlékezésként 1-1 alkalomra, mint pl. Valentin nap, Húsvét, Halloween nap, Karácsony, amit nagyon élveznek az óralátogatók.

 • A nyugdíjas torna 2013-ban kezdte meg működését, ami azóta is számos nyugdíjast vonz be. Hétfő esténként a szépkorúak sajátos kortárs zenéjükre dolgozhatnak együtt - mindezt térítésmentesen. A csapat létszáma állandó 15 fő, összetételét tekintve teljes a női fölény, bár egy-két úriember is megfordul a csoportban. Sokaknak van sportolói múltja, akiknek lételeme már a mozgás, de a legtöbben már nem csupán a mozgás, hanem a társaság miatt látogatnak el az edzésekre.

W. Jumping Fun Factory és W. Jumpini csapata           Óravezetők: Bóta Ili , Edina Gálfi-Müller                                                                                                                                              és Ács Veronika

A World Jumping egyedileg formatervezett trambulinokon végzett program a legújabb és leghatékonyabb fitness aktivitások közé tartozik jelenleg a világon. 2018-ban elnyerte az év sporteszköze címet! A Szabadidő -sport szakosztályban 3 csoportban foglalkozunk a jump kedvelőkkel korszerinti bontásban.

W. Jumpini csapat ( 7-13 év)

W. Jumping Fun Factory ( 14 évtől- )

Core- Csoport PreviTeam, mely magába foglalja a Gerinctréning és a Kondi csoportot

                                                                                                        Óravezetők: Füzesi Krisztina és Bóta Ili

TEST edzése preventíven eszközzel és/ vagy saját testsúllyal!

A "Core- Csoport PreviTeam " a Previ Team Egyesület egyik  csoportja, mely minden korcsoportot magába foglal nemtől, kortól függetlenül. Az egyesület Szabadidő- sport Szakosztály Gerincténing és Kondi óra látogatóinak fenntartott Csoport. A csoportot Füzesi Krisztina ( egyesületünk gyógytornásza, a Gerinc tréning óravezetője) és Bóta Ili ( A Szabadidő-Sport Szakosztály vezetője, sportoktatója) vezeti

 • 2021 decemberétől Füzesi Krisztina egyesületünk gyógytornásza vezetésével GERINCTRÉNING mozgásra van lehetőség heti 1 alkalommal.
 • A gerinctréning jótékony hatása már az első óra után érezhető, a rendszeres gyakorlással pedig megszüntethető a hátfájás, látványosan javul a testtartás, mozgáskoordináció, a test szinte újjászületik. A megfelelően végzett gyakorlatok segítségével megszüntethetők a beidegződött rossz mozgásminták, melyek végső soron az izomrendszer egyensúlyának megbomlásához, hosszútávon tartáshibákhoz és mozgásszervi panaszokhoz vezetnek. A gerinctréning egy 60 perces foglalkozás, amely kötelezően különböző - a gerinc egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen - blokkokból áll, melynek során alaposan átmozgatjuk a gerinc ízületeit, valamint erősítjük és nyújtjuk a gerinc mozgatásában résztvevő izmokat.

DrumStick                                                                                                 Óravezető: Bóta Ili

Egy olyan cardio edzésforma, amely egyrészt igazán átmozgatja, megdolgoztatja az egész testet, másrészt a zene ritmusa, hangulata, üteme felébreszti a benned "szunnyadó" rocksztárt! 

A zenére alkotott mozdulatsorok megmozgatják a comb-, far-, has – karizomokat mindezt őrült jó hangulatban!


Kismama-torna 

( jelenleg a szerdai 18,00- órás csoporttal összevonva működik Bóta Ili irányításával)

2020-tól lehetőségük van a várandós kismamáknak is olyan edzésformát választani, ami számukra és a pocaklakó számára is ideális. Fontos számomra, hogy mind a kismama, és mind a születendő gyermek egészségét szem előtt tartva olyan gyakorlatsorokat csináljunk ,ami segíthet a baba érkezésében és fitten tartsa a mamát is.

(Akkor válaszd az általunk tartott foglalkozást,

 • ha betöltötted a terhesség 12. hetét
 • ha várandósan is olyan testmozgást választanál, ami alaposan megmozgat, energizál
 • ha szeretnéd, hogy a várandósággal együtt járó tünetek mérséklődjenek
 • ( hát /derék fájdalom, vizesedés)
 • ha fontos számodra, hogy az edződ egyben szülésznő is, aki tudja,
 • hogy milyen mozgásformák vannak tiltó listán a terhesség alatt.
 • Illetve a a szüléssel kapcsolatban, valamint a szülés utáni kérdéseidre is választ adhat
 • ha szeretnéd megtanulni a légzés technikákat,
 • melyek segítségedre lesznek a szülés során a vajúdáskor és a kitolási szakaszban
 • ha a terhességed előtt is rendszeresen sportoltál
 • ha a várandósság alatt bármilyen speciális problémád van
 • (pl. reflux, terhességi cukorbetegség), ami a speciális, egyénre szabott tornával javítható
 • ha szeretnéd, hogy a testmozgás során javuló vérkeringésed
 • több oxigént juttasson a magzati vérkeringésbe,
 • ezzel fokozva a baba méhen belüli kellemes közérzetét és fejlődését.
 • ha tisztában vagy vele, hogy a rendszeres,
 • szakember által irányított torna csökkenti a gátmetszés és a szétnyíló hasizom kockázatát.

ha szeretnél együtt mozogni a többi várandós kismamával

Previ Team Egyesület| Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el